oogarts Missotten Hasselt behandelingen
BEHANDELINGEN
ALGEMENE INFO
ZELDZAME OOGZIEKTEN

Bij ontregeling van de schildklierwaarden, door een autoimmuunaandoening of een gezwel in de schildklier, kan door de vorming van antistoffen ook een immuunreactie ontstaan ter hoogte van de oogkas. Dit kan zich op verschillende manieren uiten: zwelling van de oogleden, rode ogen, pijn en irritatieklachten, dubbel zien of het naar voor komen van de ogen uit de oogkassen (kikkerogen). Hoewel deze oogaandoeningen meestal traag verlopen, en ook traag weer kunnen verbeteren, kan er ook een acute verergering ontstaan van de oogkasproblemen (acute Graves orbitopathie). In die gevallen kan een urgente chirurgie nodig zijn waarbij de oogkassen worden vergroot om de oogzenuw voldoende ruimte te geven. In andere gevallen zal ooglidchirurgie of strabismechirurgie nodig zijn. Belangrijk is een goede opvolging, om tijdig een acute situatie te kunnen onderscheiden, en anderzijds het juiste moment bepalen om tot corrigerende chirurgie over te gaan (met voldoende lage antistoffen, en lage activiteit (CAS score: Clinical Activity Score). Na zijn vorming tot oogchirurg, volgde dr. Missotten een fellowship aan het orbitacentrum in Amsterdam, onder leiding van Prof. Dr. M. Mourits.

Onze praktijk is uitgerust met echoB en UBM (voorsegment echografie), zodat zowel tumoren vooraan in het oog als achter in het oog en in de oogkas in kaart kunnen worden gebracht. Echografie van het oog kan ook nuttig zijn voor het bepalen van spierdiktes bij schildkliergebonden oogkasproblematiek, of spierontstekingen (myositis). Ook lymfomen van de oogkas kunnen zo worden bestudeerd. Dr. Missotten behaalde een doctoraat aan de Universiteit van Leiden voor zijn onderzoek naar oogmelanomen. Sindsdien schreef hij een 40tal wetenschappelijke artikels over de epidemiologie, angiogenese en genetica van oogmelanomen. Hij is tevens verbonden aan UZLeuven voor de behandeling van oogtumoren. Hij is gebreveteerd voor het bestralen van oogtumoren (brachytherapie).

Ieder oog heeft tranen. Daarmee wordt van 10 tot 30 keer per minuut het oppervlak van het oog mooi helder gehouden. Veel factoren (hormonen, chemotherapie, inflammaties van de traanklier, …) kunnen de tranen en traanfilm op het oog vertroebelen. Normaal gezien moet een traan van het oog afgevoerd worden naar de neus en keel. Daarvoor hebben we twee kleine traanpunten aan de rand van het ooglid. Vandaar loopt een klein kanaaltje door het neusbeen naar de neus. Indien er op dit traject ergens een verstopping optreedt, ontstaat een tranend oog. In sommige gevallen zal er een ernstige ontsteking ontstaan op het verloop van de traanweg. In die gevallen is een operatie van de traanwegen aangewezen. Traanwegoperaties worden uitgevoerd in het Salvator ziekenhuis. De chirurgie van traanwegen kan zowel doorheen de huid langs het oog of via de neus (extern of endoscopisch) worden uitgevoerd. Vooraf zullen we bespreken wat de beste techniek is en welke resultaten er te verwachten zijn. Een traanwegoperatie heeft een slaagpercentage van 85 tot 90%.

Bij een ICL wordt een collagene lens in het oog geplaatst in de ruimte tussen de iris en de eigen ooglens, met de bedoeling om bril- of contactlens-onafhankelijk te worden. Op die manier is het een alternatief voor het correctief laseren van het oog. Een voordeel hierbij is dat de ICL gemakkelijk terug verwijderd kan worden en geen structuren van het oog worden veranderd. Een uitgebreid vooronderzoek is nodig om te kijken of er genoeg ruimte in het oog is om veilig de implanting van de ICL mogelijk te maken. De prijs van een ICL hangt af van de mate van de sterkte die moet gecorrigeerd worden en de eventuele aanwezigheid van astigmatisme. Voor een ICL implantaat is er geen terugbetaling van de ziekteverzekering.

Oog voor gezondheid en welzijn. Wanneer onze ogen ons in de steek laten, beseffen we de onschatbare waarde van ‘zien’. Het vroegtijdig opsporen van zichtproblemen is van groot belang. Als u boven de 40 jaar bent, is het een goed idee om uw ogen regelmatig te laten onderzoeken.

We geven u graag informatie over de meest voorkomende en zeldzame oogziektes en oogklachten.
De meest optimale oogzorg
Ons team bestaat uit een aantal zeer ervaren medewerkers die hun krachten en expertise bundelen om u de best mogelijke oogzorg te verlenen.
oogarts Missotten Hasselt dia01
oogarts Missotten Hasselt dia02
quote
oogarts Missotten Hasselt dia03
oogarts Missotten Hasselt dia04
oogarts Missotten Hasselt dia05
quote
oogarts Missotten Hasselt dia06
oogarts Missotten Hasselt dia07
quote
oogarts Missotten Hasselt dia08
oogarts Missotten Hasselt dia09
oogarts Missotten Hasselt dia10
oogarts Missotten Hasselt dia11
quote
oogarts Missotten Hasselt dia12
oogarts Missotten Hasselt dia13
oogarts Missotten Hasselt dia14
oogarts Missotten Hasselt dia15
oogarts Missotten Hasselt dia01
oogarts Missotten Hasselt dia02
quote
oogarts Missotten Hasselt dia03
oogarts Missotten Hasselt dia04
oogarts Missotten Hasselt dia05
quote
oogarts Missotten Hasselt dia06
oogarts Missotten Hasselt dia07
quote
oogarts Missotten Hasselt dia08
oogarts Missotten Hasselt dia09
oogarts Missotten Hasselt dia10
oogarts Missotten Hasselt dia11
quote
oogarts Missotten Hasselt dia12
oogarts Missotten Hasselt dia13
oogarts Missotten Hasselt dia14
oogarts Missotten Hasselt dia15
oog poster
De allerbeste zorg voor uw ogen: de hoogste kwaliteitsnormen in talrijke vakgebieden van de oogheelkunde worden bij ons toegepast.
LOADING
BEREIKBAARHEID PRAKTIJK
Frans Massystraat 4 3500 Hasselt
Parkeren in de buurt kan vlakbij het station:
Parking Astrid
Koningin Astridlaan, 3500 Hasselt
Parking Station
Inrit via Grote Breemstraat, 3500 Hasselt